Komáromi Miklós egyéni vállalkozó technológiai fejlesztése

Komáromi Miklós egyéni vállalkozó technológiai fejlesztése

Európai Uniós forrás segítségével eszközbeszerzésre került sor Komáromi Miklós Egyéni Vállalkozó szombathelyi telephelyén, a GINOP-1.2.8-20-2020-00027 pályázat keretén belül. A Mikro-, kis és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 21,81 millió Forint támogatásban részesült.

Komáromi Miklós 1982 óta egyéni vállalkozó, kezdetben villanyszereléssel majd a későbbiekben villamosipari termékek kis és nagykereskedelmével foglalkozott. 2020-től a vállalkozás villamosipari termék gyártását is megkezdte, villamos kapcsolószekrények összerakásával. A vállalkozás személyi állománya az évek során stabil volt, 17-18 fő, általában villamosipari mérnökök, villanyszerelői technikus végzettségű kollégák.
A vállalkozás telephelye Szombathelyen a Pohl-tó u. 2 ben található, mely egy fémszerkezetes 800m2-es csarnoképület. A csarnoképületben található a jelenlegi gyártórészleg. A vállalkozás ismeri a nála vásárló villanyszerelők igényeit, ezért igyekszik megtenni mindent, hogy a legteljesebb szolgáltatást tudja nyújtani, így a kereskedés mellett, készáru gyártást is folytat. Egyedi igények alapján állítja össze a kapcsolószekrényeket, villamos dobozokat, sokkal olcsóbban és gyorsabban, mint azt a nagy gyártók tennék.

A kedvezményezett neve: Komáromi Miklós
A projekt címe: Komáromi Miklós egyéni vállalkozó technológiai fejlesztése
Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Pohl-tó u. 2.
A beruházás megvalósításának ideje: 2020.11.30-2021.06.08.
Beruházás összköltsége: 31.162.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 21.813.400Ft
Támogatás mértéke: 70 %

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében a villamos kapcsolószekrényekhez szükséges réz vezetősín megmunkálását segítő lyukasztógép beszerzése valósult meg.

A beszerzett eszköz:
• BOSCHERT CU-FLEX rézsín megmunkáló gép

A beruházás előtt a vállalkozás a folyamatot kézzel végezte, fúrógéppel. A megrendelések növekedése a kapcsolószekrények gyorsabb összeállítását kívánta. A beszerzett géppel a sínek előre elkészíthetőek, a szakember pedig a lyukasztási idő alatt a kapcsolószekrény összeépítését tudja végezni.

 

A CNC vezérelt gép három munkafázist tud elvégezni:
-Darabolás
-Lyukasztás
-Hajlítás

Mindhárom feladathoz az erőt egy 40 tonna nyomóerőt kifejtő hidraulikus henger biztosítja. A nyomóhenger rögzített helyen van, a három féle megmunkáló egységet programozhatóan pneumatikus rendszer mozgatja a henger alá. Ezzel a feladattal jelentős időt, energiát takarít meg a gyártás során, valamint minimalizálja az emberi hiba miatti selejt termelést.

További információ kérhető:
Komáromi Miklós
komaromivillamossag@gmail.com
+36 94 506 837

 • Szombathelyi központi telephely:
  Cím: 9700 Szombathely, Körmendi út 90.
  Telefon:  06 94 506 837
  Fax: 06 94 506 838
  E-mail:  info ( at ) komaromivill.hu
  Térkép

  Nyitvatartás:
  H - P: 8.00 - 16.00
  Sz - V: Zárva

 • Contact form
Script logo